Laadukkaat koulutuspalvelumme antavat eväät turvalliseen liikennekäyttäytymiseen

AJOKORTTI OPETUSLUVALLA?

Mikäli suoritat ajokorttia opetusluvalla tulee käydä ensimmäisen ajokortin koulutus (EAS), mikäli sinulla ei ole mitään ajokorttia ennestään (esim. mopokortti).

Koulutus pitää sisällään 4 teoriatuntia liikenteen perusteista. Koulutus tulee suorittaa ennen ajo-opetuksen aloittamista. Teoriatunnit suoritetaan verkko-opiskeluna etäyhteyden kautta.

EAS-koulutuksen hinta 45€ (sis. alv)

Ilmoittaudu koulutukseen tästä linkistä: https://kooperi.drima.app/enrollment

RISKIENTUNNISTAMISKOULUTUS (RTK)

Ennen ajokokeeseen pääsyä on myös suoritettava riskientunnistamiskoulutus (RTK), joka pitää sisällään 4 teoriatuntia ja 4 ajotuntia. Koulutuksesta saatava todistus tulee olla mukana ajokokeessa.

RTK-koulutuksen teoriatunnit suoritetaan verkko-opiskeluna etäyhteyden kautta. Ilmoittaudu koulutukseen tästä linkistä: https://kooperi.drima.app/enrollment

RTK-koulutuksen ajotunnit (4kpl) ajetaan osittain simulaattorilla ja osittain oikealla autolla. Ajotuntien aiheet ovat pimeällä ajaminen, liukkaalla ajaminen, maantiellä ajaminen sekä taajamassa ajaminen.

Pimeällä ajaminen ajetaan aina simulaattorilla. Liukkaalla ajaminen ajetaan omalla opetuslupa-autolla.

Liikenteessä ajettavat maantie- sekä taajama-ajot ajetaan joko oikealla autolla (myös oma opetuslupa-auto mahdollinen) tai simulaattorilla.

RTK-koulutuksen hinta alk. 225€ (sis. alv)

AJOKIELTOKOULUTUS

Uutta kuljettajaa koskee auton tai moottoripyörän ensimmäisen ajo-oikeuden saamisesta alkaen kahden vuoden ajan muita kuljettajia tiukempi seuranta. Hänet voidaan tuona aikana määrätä ajokieltoon, jos hän on tehnyt yhden tai useamman liikennerikoksen tai -rikkomuksen. Kuljettajan riskikäyttäytymisen ehkäisemiseksi ajokortin palauttaminen ajokiellon jälkeen edellyttää lisäkoulutusta.

Ajokieltokoulutus käsittelee riskikäyttäytymistä ja sen vaikutuksia liikenneturvallisuuteen. Koulutus on teoriaopetusta, johon sisältyy yksilötehtäviä ja ryhmäkeskustelua. Koulutuksen laajuus on neljä tuntia ja se on mahdollista suorittaa verkko-opiskeluna etäyhteyden kautta.